neděle 22. června 2008

čtvrtek 12. června 2008

Čokoládový-oříškový koláček slečny Lucie

Koláček podle mého vlastního nápadu a dokonce prý i moc dobrý, vyzkoušeno na Vilémovi a Adélce, zatím bez jakýkoliv trávicích potíží.

Suroviny: 1/2 250 ml hrnku nastrouhané čokolády na vaření s nastrouhanými vlašskými ořechy, 1 hrnek hladké mouky, 1/4 hrnku rozpuštěného a vychladlého másla (lze nahradit i olejem), 1/2 hrnku mléka, 2 vejce, 1/2 hrnku cukru krupice, kypřící prášek, vanilkový cukr, vlašské ořechy nasekané.

Postup: Smícháme všechny ingredience, vlijeme na kulatý malý plech s pečícím papírem, posypeme sekanými vlašskými ořechy, vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 180 stup.

pondělí 9. června 2008

Makovec

Suroviny: 500ml mléka, 250 g cukru moučka, 120g mletého máku, 1 vejce, 300g hrubé mouky a 1 prášek do pečiva, marmeláda, čokoládová poleva

Postup: Svaříme mléko s cukrem a mákem. Pak necháme vychladnout, poté přidáme mouku, vejce a prášek do pečiva. Vylijeme na plech s pečicím papírem, pečeme v předem vyhřáté troubě do růžova. Vychladlý makovec potřeme marmeládou a polijeme čokoládovou polevou.

pátek 6. června 2008

Citát týdne

Hněv je jako plamen, který spaluje veškeré naše sebeovládání, nutí nás k tomu, abychom mysleli, říkali a dělali věci, kterých budeme později litovat. (R.F. Baumeister)

Citát dne

Intuice je jako HIV. Neexistují proti ní žádné léky. Jakmile jí mate, nedá se zbavit.

pondělí 2. června 2008

Motto

Milovat je zkusit nezradit, pochopit a umet poradit.